Webvertising

Alle kosten in de hand; betalen per klik

Het behalen van goede posities in niet betaalde zoekresultaten is niet altijd snel mogelijk. Dan kunt u voor betaalde of gesponsorde zoekresultaten kiezen. Daarbij betaalt u doorgaans alleen voor de daadwerkelijke kliks op uw advertentie door gebruikers van zoekmachines.

Adwords Overture De twee belangrijkste spelers in deze markt zijn Google Adwords en Yahoo Overture. Beide systemen werken met een soortgelijk systeem waar u zelf de prijs bepaald die u voor een klik wilt betalen. Bij Adwords komen uw advertenties uiteraard in de resultaten van de belangrijkste zoekmachine Google. Overture verzorgt advertenties in de zoekresultaten van MSN, Yahoo, Ilse AltaVista en Vinden.nl Dat lijkt misschien meer maar Google alleen is drie keer groter dan alle andere zoekmachines samen.

Prospects zijn uw potentiële klanten, consumenten of bedrijven die geïnteresseerd zijn in uw producten. Dat ze bestaan dat wist u al. U moet ze alleen nog vinden. Het goede nieuws is dat u potentiéle klanten al actief op zoek zijn naar uw producten en diensten. En daarbij maken zij massaal gebruik van zoekmachines.

Het belang van zoekmachines

Een vermelding of advertentie is al lang niet meer genoeg voor een continuë aanwas van uw klantenbestand. Zoekmachines brengen tegenwoordig het contact tot stand tussen vraag en aanbod, tussen uw prospects en u. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan 98% van de internetgebruikers zoekmachines, zoals Google en MSN, gebruikt. Dit doen zij ook in de oriëntatiefase van een aankoop. Of uw website daarbij gevonden wordt hangt af van uw positie in de zoekresultaten.

Een hoge positie is van belang omdat meer dan 50% van de internetters minder dan 10 seconden kijkt naar de zoekresultaten. Een vermelding op pagina 5 is daarom niet goed genoeg. Op de voor uw organisatie belangrijke zoektermen (en dat is niet alleen uw bedrijfsnaam) moet uw website binnen de eerste 30 en liefst binnen de eerste 10 gevonden resultaten staan.

Naast zoekmachine optimalisatie kan iProspects uw website promoten door betaalde advertenties op internet of door het verzorgen van E-mail campagnes. Meer hierover leest u in het diensten overzicht op deze website.