Hoe werken zoekmachines?

De belangrijkste zoekdiensten op internet

Er zijn verschillende soorten zoekdiensten te vinden op het internet. De belangrijkste zijn directories en zoekmachines. Beiden kunnen bijdragen aan meer en betere bezoekers op uw website. Daarvoor is het handig om het verschil in opzet en werking van deze varianten te kennen.

Directories

Directories zijn websites met in categorieŽn ingedeelde lijsten of overzichten van website. Deze overzichten worden gevuld en onderhouden door de beheerders van de website. Of uw website wordt opgenomen in een bepaalde categorie is afhankelijk van de beheerder van deze categorie. De belangrijkste voorbeelden in Nederland zijn www.startpagina.nl en www.dmoz.nl.

. Directories are maintained by humans. Most online directories contain a lot of categories and subcategories and you submit your site to a specific category. The editor of the category then decides if your site is worthy of his category.

Hoe krijg ik mijn website op een goede positie?

Bovenin de zoekresultaten ...

Een voor de hand liggende vraag met een eenvoudig antwoord: door uw website te optimaliseren voor zoekmachines. Daarmee wordt website beter vindbaar in zoekmachines.

Google MSN Yahoo AltaVista Er zijn meer dan 100 factoren die de positie of ranking van een website bepalen, de een uiteraard belangrijker dan de andere. Daarbij komt dat elke zoekmachine een eigen formule of algoritme gebruikt om de volgorde van zoekresultaten te bepalen. Deze formules zijn geheim en veranderen ook nog eens regelmatig. Zoekmachine optimalisatie is daardoor een continu proces, een positie behalen is vaak eenvoudiger dan een positie behouden. En uw concurrenten zitten ook niet stil. Door aanpassingen die zij toepassen is de volgorde van de zoekresultaten continu in beweging.